MALLORCA

Etiquetes:
  • MUSICA

Any rere any, a mitjan desembre, apareixen en les nostres vides les nadales. El temps de Nadal toca escoltar i gaudir d’aquest tipus de cançons que, a més d’ensenyar-nos valors, ens anuncien l’arribada de les festes i, amb aquestes, totes les tradicions que duim a terme a les Illes i a la resta del món. Algunes de les melodies tradicionals de Nadal més antigues les trobam en manuscrits del segle XV (J. Amades). D’altra banda, n’hi ha que s’han convertit en Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, famoses arreu del món, com el “Cant de la Sibil·la” o “Santa nit”. Altres de més modernes, com podrien ser “Fa fred en el carrer” o “Have Yourself a Merry Little Christmas”, també han esdevingut ben conegudes per a tothom.

El grup musical "Posidonia" amb Marta Elka a la veu i violí i acompanyada d’altres músics (guitarra, llaüt, contrabaix, violí i percussions) es reuneixen, aquest pic, per dur a terme un concert didàctic a ritme de folk i ritmes tradicionals que serveix per repassar, sobretot, les nadales més conegudes de les Illes Balear,  d’altres indrets i de creació pròpia. Tot això fruit del seu darrer disc de nadales "Sonen, les campanes!"

Els infants participaran de forma activa durant el concert a través de diferents propostes que aniran descobrint els músics a mesura que avanci el concert:

  • Ajudaran a cantar.
  • Faran acompanyaments amb les mans, peus...
  • A alguns se’ls convidarà a pujar a l’escenari a cantar, tocar percussió, dirigir els companys, sonar instruments amb l’ajuda d’un músic o música…
  • Descobrirem quins instruments hi ha sobre l’escenari i de quin tipus són (corda fregada, polzada, plectre): violins, contrabaix, guitarra, llaüt i percussions.

En definitiva, gaudirem cantant i escoltant les cançons de Nadal tradicionals de les Illes Balears i ens endinsarem dins aquesta època de l’any per a molts màgica.

El repertori que podreu escoltar seran algunes cançons populars i algunes d’autors propis destaquen entre d'altres:

“Din don” (M. E)

“Sonen les campanes” (M. E)

“Les dotze van tocant” (Popular)

“El desembre congelat” (tradicional catalana)

“Fum, fum, fum” (tradicional catalana)

“El bon Jesuset és nat” (tradicional de Menorca)

“Ara ve Nadal” (popular)

"Goig de Nadal" (tradicional d'Eivissa)

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: 5è infantil, 6è infantil, educació primària

Preu per alumne : 2 €

Lloc: TEATRE PRINCIPAL D'INCA

Adreça: Carrer des Teatre, 07300 INCA

Durada: 50 min.

Horari: Divendres, 17 de desembre de 2021

Disponible presencial

Mallorca

Terminis de sol·licitud

FINS A DISPONIBILITAT D'AFORAMENT.
(Adequació a les normes sanitàries)

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 4 de novembre de 2022

Veure PDF