MALLORCA

Etiquetes:
  • CONCERT DIDÀCTIC

 

 

Sota el guiatge del cantant Cris Juanico, que posarà la veu acompanyat de quatre músics més de pop–rock (guitarra, teclat, bateria i baix), us presentam un concert didàctic que ens vol mostrar la història del rock a partir de la interpretació en directe de fragments de cançons enllaçades entre si i projeccions de l’època. Així mateix, es presentaran les circumstàncies històriques, socials o culturals que  envolten aquestes cançons, els autors i l’estil en què s’inscriuen.

Al mateix temps, durant la interpretació de les cançons, que es dividiran en diferents blocs temàtics segons l’època, apareixerà a la pantalla informació sobre els autors, les lletres i els estils.

El concert és un repàs dels diferents estils musicals que engloben el rock des dels anys 50 fins a l’actualitat. Durant l’actuació sentirem un bocinet de més de cinquanta peces conegudes que ens acostaran a aquesta varietat d’estils del rock.

Escoltarem cançons dels inicis dels anys 50: ritmes de blues com “Blues en sol” de Guillem d’Efak, Chuck Berry o Elvis Presley, que va preparar el terreny per convertir el rock en un llenguatge universal. Després passarem pels anys seixanta, setanta, vuitanta i noranta amb cançons de cantants o grups com Pink Floyd, Bob Dylan, The Beatles, The Rolling Stones, Jimy Hendrix, Led Zeppelin, The Police, Queen, Michael Jackson o REM, etc. També destacarem la relació del rock amb la música d’altres cultures (Bob Marley, Manu Chao, Santana…).

Ens trobam davant d’una audició notablement rica per fer-ne aplicacions pedagògiques, no només a partir de l’àrea de música, sinó de moltes altres. El naixement de la música moderna ha suposat un fenomen històric i social que dóna peu a fer una anàlisi de la societat del segle XX. Temes com l’esclavitud, el racisme, la religió, etc. poden ser tractats a partir de les manifestacions musicals i la seva història.

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: 6è primària, ESO, batxillerat

Preu per alumne : 2 €

Lloc: A deteminar

Durada: 55 min,

Horari: 10.00 h , 11.15 h i 12.30 h

Observacions

MALLORCA
Data: 16 d'abril de 2024
Lloc: Auditori del conservatori de Palma
Horaris: 10.00, 11.15 h i 12.30 h

MENORCA
CIUTADELLA
Data: 24 d'abril de 2024
Lloc: Teatre des Born de Ciutadella
Horaris: 10.00 h i 11.30 h

MAÓ
Data: 25 d'abril de 2024
Lloc: Teatre Principal de Maó
Horaris: 10.00 h i 11.30 h

Menorca:dates i lloc a determinar

Dates i horaris subjectes a possibles modificacions

Disponible presencial

Mallorca , Menorca

Terminis de sol·licitud

FINS A DISPONIBILITAT D'AFORAMENT.

Sol·licitar activitat Veure PDF