MALLORCA

 

La flor romanial és una de les rondalles amb més pes dramàtic del recull d’Antoni Maria Alcover. La ferida mortal del pare obliga a tres germans a partir a la recerca de la flor romanial, una flor que, segons la saviesa popular, tot ho cura.

Tresquen terres i més terres, i passen setmanes i mesos. Ja corre es mes que fa dotze, i En Bernadet a la fí se’n recorda de lo que li havia comanat s'àguila: -Si mai te veus estret o apurat, sone’l i jo vendré a dar-te s’ajut que hages de mester.

Aquest any de viatge que la rondalla resumeix en dues frases és el punt de partida d’aquest espectacle: El camí den Bernadet per trobar la flor romanial i la seva petita odissea.

L’espectacle Una flor no fa estiu agafa com a eix central la rondalla La flor romanial, el viatge que fa en Bernadet per trobar aquesta flor que tot ho cura. Durant aquest viatge, en Bernadet, coincidirà amb molts de personatges de la rondallística de Mossèn Alcover que l’ajudaran, o no, a aconseguir la seva fita.

Amb aquest espectacle ens endinsarem dins un univers de rondalles on els protagonistes de moltes rondalles conflueixen. Dos actors, amb només dos taburets i una tarima circular ens mostraran, amb un ritme trepidant, més de 45 personatges, combinant el clown, l’acrobàcia, la comèdia i el drama.

L’espectacle pretén donar valor al llenguatge que trobam a les rondalles. Al llarg de l’obra aniran apareixent tot un seguit de paraules i expressions que han caigut en desús, però que son fàcilment comprensibles i que donen molta vida al nostre vocabulari.

Centre escolar-espai habilitat (presencial)

Adreçat a: ESO, educació primària (3r a 6è)

Preu per alumne : 2 €

Durada: 55 min

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 25/ 50

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 51/ 100

Horari: Concertau data i hora enviant la butlleta de sol·licitud

Observacions

Dates disponibles

Eivissa i Formentera: del 19 al 23 de febrer 2024

Menorca: del 10 al 14 de juny de 2024

Disponible presencial

Mallorca , Menorca , Eivissa , Formentera

Terminis de sol·licitud

ACTIVITATS QUE S'HAN DE DUR A TERME DINS ELS 1R TRIMESTRE S'HAN DE SOL·LICITAR ABANS DEL 6 de novembre de 2023

ACTIVITATS QUE S'HAN DE DUR A TERME DINS EL 2N I 3R TRIMESTRE: DES DE LA PUBLICACIÓ DE L'OFERTA AL 31 de gener de 2024.

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 31 de gener de 2024

Veure PDF