MALLORCA

 

 

Amb aquesta visita  a la fabrica de vidre Lafiore, de més de 60 anys d'història artesanal en el treball del vidre, es vol donar a conèixer la importància i valor de les feines desenvolupades de forma artesanal, com la manufactura d’objectes quotidians de vidre, que mantenen un equilibri mediambiental, social i econòmic, enfront de les tècniques industrials que es caracteritzen pel desequilibri mediambiental, en primera instància.

L’inici de l’activitat es desenvolupa a la zona de reciclatge del vidre, on es dona a conèixer una de les peculiaritats més destacables, i importants avui dia, del vidre: el fet que es pugui reciclar infinites vegades. S’explicarà el procés i mecanismes de reciclatge i el concepte d’economia circular en que es basa el funcionament de la fàbrica.

A continuació es passarà a la zona del vestíbul de la fàbrica on s’explicaran els conceptes científics del vidre: composició química, similar a la ceràmica; peculiaritats de l’estat vítric, com a matèria líquida amb aspecte de sòlid després d’unes transformacions tèrmiques que ho permeten. Seguidament es farà una breu explicació de la història del vidre, des de l’Egipte antic passant per Mesopotàmia, el desenvolupament de la tècnica del vidre bufat per part dels fenicis el segle I a.C. i la comercialització i exportació durant l’època romana fins avui dia.

Un cop vist els aspectes més teòrics s’entrarà a la fàbrica artesanal on es veurà treballar els artesans que utilitzen la tècnica del vidre bufat. S’explicarà les eines, els forns, el procediment, la coordinació necessària entre els artesans, i la importància de la fase de refredament del vidre.

Per a finalitzar la visita s’entrarà a la botiga per mostrar diferents tècniques, a més del bufat, per treballar el vidre: per capes i el fussing, principalment.

 

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: educació primària, ESO, cicles formatius

Preu per alumne : 3,5 €

Lloc: FABRICA DE VIDRE LAFIORE

Adreça: Crta. VALLDEMOSSA, Km 11 s'Esgleieta

Durada: 40

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 20/ 40

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 41/ 80

Horari: A concertar

Observacions

Per a més informació: info@lafiore.com o telefonau al 658 693 427

Disponible presencial

Mallorca

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Terminis de sol·licitud

Activitat no subjecte a terminis

Sol·licitar activitat Veure PDF