EIVISSA

 

El Museu Monogràfic del Puig des Molins, és resultat d'una llarga i atzarosa història, tot i diverosos intents frustats no fou fins la visita realitzada el 1932 pel President de la República, Niceto Alcalá Zamora, la que  va impulsar r edificar el nou Museu. El compromís de construcció del nou immoble, acolliria les col·leccions arqueològiques d'Eivissa i Formentera. El projecte es va redactar, es va adjudicar i va arribar a iniciar-se, però l'inici de la Guerra Civil va fer que la construcció es paralitzés. Fins el 1965, no es van reiniciar les obres finalitzant el que avui és l'edifici del museu.

No obstant això, aviat es va fer evident que la nova construcció no tenia capacitat per complir el seu objectiu. Per això, es va decidir mantenir el museu de Dalt Vila com a museu general i convertir el nou edifici en museu monogràfic de la necròpolis del Puig des Molins. El nou museu va obrir les seves portes el 1966 per acollir la segona edició de la Biennal d'Art Contemporani d'Eivissa. El 1968 va ser definitivament inaugurat com a Museu Monogràfic del Puig des Molins. Des de llavors, el museu ha passat per múltiples vicissituds, sofrint diverses reformes per adaptar la seva estructura a les creixents necessitats museogràfiques de la institució.

L'immoble del Museu del Puig des Molins, a més de les sales d'exposició permanent, acollia també els despatxos administratius i recerca, la biblioteca, els magatzems i el taller de restauració, i també d'altres destinats a les activitats divulgatives, com el saló d'actes o la sala didàctica. El 12 de desembre de 2012, i després d'una important reforma de les seves instal·lacions, el museu va reobrir les seves portes al públic.

En concebre el nou Museu, es va plantejar convertir la visita a la necròpolis del Puig des Molins i el seu Museu Monogràfic en la invitació a un “viatge a la mort en l'Eivissa antiga”. Una immersió en les mentalitats de les societats que en l'Antiguitat van habitar la ciutat d'Eivissa; en les seves formes d'entendre la mort; en les seves creences, pors i esperances sobre el més enllà; i en les conductes funeràries que a partir d'aquelles van desenvolupar.

El programa didàctic del MAEF te com a objectiu fonamental donar a conèixer el passat de les illes dEivissa i Formentera per entendre el present i assegurar així el seu futur.

El Departament de Didàctica desenvolupa una tasca importantíssima de difusió a través de diferents activitats adaptades a tots els nivells educatius, que inclouen un gran ventall d'ofertes en forma de visites guiades, tallers temàtics i diverses activitats orientades tant a la comunitat educativa com a les famílies.

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat

Preu : Gratuïta

Lloc: MUSEU MONOGRÀFIC PUIG DELS MOLINS

Web: Veure

Observacions

Per a més informació i inscripcions podeu telefonar a: 636385777

Disponible presencial

Eivissa , Formentera

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Terminis de sol·licitud

Activitat no subjecte a terminis

Veure PDF