MALLORCA

 

El Museu Marítim de Mallorca té la seu al Centre Cultural Ses Voltes a Palma, on es tracta la mar de forma transversal, tant de reflexió com d’acció. A través de la mar, el museu es converteix en un espai de generació de consciència al voltant dels reptes d’una societat que viu i conviu amb la mar; essent també un espai de referència per a les diferents comunitats que treballen en relació amb ella, acostant la mar a la població.

Fruit de diverses converses i jornades de treball, el museu impulsa una iniciativa de participació social, la qual genera un espai accessible i inclusiu per a tothom. Els eixos de treball són: la biodiversitat, el patrimoni subaquàtic així com el patrimoni marítim flotant i terrestre.

 

PETITS MESTRES D'AIXA - Visita presencial

La construcció de les primeres embarcacions és el punt de partida d’aquesta activitat on es descobrirà la feina dels mestres d’aixa a partir d’una mostra d’eines que s’exposa al museu. Coneixeran les principals tipologies d’embarcacions que s’han fet a Mallorca i les seves diferències. Un cop finalitzada la visita, l’alumnat construirà la seva petita embarcació, en aquesta ocasió, pensada com una joguina.

Adreçat a:  4t, 5è, 6è d'educació primària

Disponibilitat:  dijous

Durada: 90 min.

 

NAVEGANT ENTRE LES ESTRELLES - Visita presencial

Com ens podem orientar si ens trobem al bell mig de la mar? I com ho feien els antics navegants per saber arribar al seu destí? I si es feia de nit, com s’orientaven? Aquestes i moltes altres preguntes ens guiaran al llarg d’aquesta activitat on coneixerem el funcionament i maneig d’una brúixola i els moviments aparents dels astres de la terra. Serà així com les constel·lacions, les històries i els seus mites ens acompanyaran en el nostre viatge.

Adreçat a: 3r educació infantil, educació primària i educació secundària obligatòria

Disponibilitat: divendres

Durada: 90 min.

 

EXPLORANT LA MEDITERRÀNIA AMB ULLS DE JAFUDA CRESQUES

Farem un viatge al passat, ens traslladarem a la ciutat de Palma del segle XIV per conèixer la figura de Jafudà Cresques, cartògraf jueu d’origen mallorquí, qui juntament amb el seu pare Cresques Abraham confeccionaren un mapamundi, l’Atles Català, una de les grans obres de la cartografia medieval.

 

Adreçat a: Adreçat a: segon cicle d’educació primària (4t, 5è i 6è) i d’educació secundària obligatòria (1r i 2n).

Disponibilitat: Dimarts

Durada: 90 min.

 

LA LLOTJA DE PEIX, UN COP AL MES!

En aquesta ocasió sortirem del museu per visitar el Moll Pesquer de Palma i la Llotja de peix. Coneixerem quina ha estat la transformació que ha sofert aquest espai de ciutat amb el pas del temps, quina ha estat i continua sent la seva activitat pesquera, coneixerem les diferents tipologies d’embarcacions i visitarem la llotja de peix per conèixer ben de prop com funciona el sistema de subhasta.

 

Adreçat a: segon cicle d’educació primària (4t, 5è i 6è), educació secundària obligatòria i batxillerat.

Punt de trobada: Plaça de Carrer de Moll (plaça ubicada davant la Llotja de peix de Palma).

Disponibilitat: Aquesta activitat només s’oferta el primer dimecres de cada mes, subjecte a canvis en funció de possibles festius:

5 d’octubre , 2 de novembre , 14 de desembre 2022 / 11 de gener, 1 de febrer, 8 de març , 5 d’abril , 3 de maig , 7 de juny 2023

Durada: 60 min.

 


 

 

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: educació primària, ESO

Preu : Gratuïta

Lloc: MUSEU MARÍTIM DE MALLORCA - SES VOLTES - PALMA

Adreça: Passeig Dalt Murada, 1 A

Durada: 90 min.

Web: Veure

Observacions

Horari d'hivern: octubre a abril, de dimarts a dissabte, de 10 a 15 h. Diumenge de 10 a 14 h. Dilluns tancat.

Horari d'estiu: de maig a setembre, de dimarts a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h. Diumenges de 10 a 14 h. Dilluns tancat

Disponible presencial

Mallorca

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Terminis de sol·licitud

Activitat no subjecte a terminis

Sol·licitar activitat Veure PDF