MALLORCA

La cooperativa de Sóller, conscient del valor dels horts i olivars i de l’activitat que entorn a ells es desenvolupa, va iniciar l’any 2009 les primeres actuacions dirigides a exercir un paper actiu en la custòdia i preservació de l’entorn. Amb aquesta finalitat va néixer el Projecte CAPVESPRE.

El resultat dels primers anys de feina ha estat la restauració i la inauguració de l’edifici “Centre Capvespre” el mes d’abril de 2013. Aquest està pensat com a centre d’estudi, interpretació i dinamització d’activitats destinades a promoure el manteniment dels processos ecològics essencials i assegurar la preservació del patrimoni natural i cultural de la Vall de Sóller i de la Serra de Tramuntana.

La voluntat del centre es donar a conèixer les instal·lacions i els processos de l'oliva i els cítrics que impulsa la Cooperativa mitjançant visites guiades, degustació de productes, tallers, etc.

En aquesta ocasió us oferim, a través de Més Cultura i patrimoni, la possibilitat d’una visita que consta de dues parts: 

Visita al Centre Capvespre i passi d’un documental que ens introdueix al món de les tafones tradicionals fins a les actuals, d’extracció contínua centrífuga.

Visita a la tafona de la Cooperativa, el magatzem i l’envasadora.

Durant les visites podreu conèixer de primera mà què és el cultiu de l’oliva, quines classes d’oliva hi ha, saber quin patrimoni cultural i etnogràfic tenim a l’illa i veure com es produïa l’oli i quina és la realitat actual de la seva producció.

Ambdues visites suposen la teoria i la pràctica d’uns oficis, el de gallufa o collidora d’oliva, el de mestre tafoner, etc, una tradició i cultura encara avui en voga.

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat, cicles formatius

Preu per alumne : 2 €

Lloc: CENTRE D'INFORMACIÓ I PROMOCIÓ CAPVESPRE. COOPERATIVA AGRÍCOLA SANT BARTOMEU

Adreça: CTRA. DE FORNALUTX, 8 07100 SÓLLER

Durada: 2 h

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 15/ 30

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 31/ 60

Horari: Concertau data i horari enviant butlleta de sol·licitud

Observacions

disponibilitat d'octubre 2021 a març 2022

Preu visita : 2 € per alumne
Preu visita amb berenar: 4 € per alumne

Disponible presencial

Mallorca

Terminis de sol·licitud

ACTIVITATS QUE S'HAN DE DUR A TERME DINS ELS 1R TRIMESTRE S'HAN DE SOL·LICITAR ABANS DEL 4 de novembre de 2022

ACTIVITATS QUE S'HAN DE DUR A TERME DINS EL 2N I 3R TRIMESTRE: DES DE LA PUBLICACIÓ DE L'OFERTA AL 30 de gener de 2023.

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 30 de gener de 2023

Veure PDF