MALLORCA

Aquesta proposta de taller artística vol acostar al mètode científic als participants. A partir d’una investigació sobre les característiques d’algunes plantes i els seus fruits, activarem els cinc sentits bàsics que estimulen les nostres sensacions i percepcions.

Explorarem algunes plantes, fruites i verdures característiques de las illes Balears utilitzant tots els sentits, realitzant diferents proves i observant-les des de molt  a prop. Descobrirem alguns usos de les plantes analitzant, els seus valors nutritius i  medicinals amb la finalitat de promoure el patrimoni natural i sabers tradicionals.

La metodologia consistirà en un joc comú als llenguatges plàstic i científic. Es tracta d’experimentar i sotmetre les plantes a diferents proves, establir hipòtesis i, finalment, arribar a conclusions.

En base a les observacions construirem un registre de las experiències viscudes mitjançant diferents tècniques de creació: el dibuix, l’estampació i les experiències visuals con llum negra.

Activitats durant el taller

  1. Soc un explorador, los participades se dividiran en grups i a cada grup se assignarà una planta, fruita o verdura, perquè facin els anàlisis de les  seves característiques bàsiques explorant-les mitjançant diverses dinàmiques i deixant guiar-nos pels nostres sentits. Experimentarem sensacions des de diferents i inesperats angles passant per les següents estacions:  
  • Estació nas i  boca. Les plantes i els seus fruits amb  l’olfacte i el gust. Per per tal de despertar els meus sentits, tancam els ulls, olores i assaboreix.
  • Estació mà Toc per conèixer les textures de les plantes, fruites i verdures i intent de reproduir-les utilitzant diferents materials.
  • Estació ull = estació zoom.  Mir: observo les plantes amb una lupa. Estampam i dibuixam: mirarem las plantes des de tots els punts de vista possibles, des de l’interior i des de l’exterior.
  1. A la segona etapa: Fluoformes Estamparem les partes de les nostres plantes, fruites i verdures i els resultats els exposarem a llum negre descobrint el seu poder especial. Gràcies als seus efectes es crearen unes experiències estètiques inoblidables.
  2. Avaluació del taller i l’experiència
Centre escolar-espai habilitat (presencial)

Adreçat a: educació primària

Preu per alumne : 2 €

Durada: 1 h

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 15/ 30

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 31/ 60

Horari: Conertau data i horari enviant butlleta de sol·licitud

Disponible presencial

Mallorca

Terminis de sol·licitud

ACTIVITATS QUE S'HAN DE DUR A TERME DINS ELS 1R TRIMESTRE S'HAN DE SOL·LICITAR ABANS DEL 4 de novembre de 2022

ACTIVITATS QUE S'HAN DE DUR A TERME DINS EL 2N I 3R TRIMESTRE: DES DE LA PUBLICACIÓ DE L'OFERTA AL 30 de gener de 2023.

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 30 de gener de 2023

Veure PDF