EIVISSA

Etiquetes:
  • HISTÒRIA

El Consell Insular de Formentera, conjuntament amb la Fundació Illes Balears, us convida a visitar el Molí vell de la Mola declarat Bé d'Interès Cultural el 27 de desembre de 1989 amb la categoria de Monument: Molí Vell, El Molí de la Mola.

El Molí Vell, fou construït l’any 1778, és el més antic dels cinc molins de farina, dissenyats per moldre gra amb l’impuls mecànic del vent, existents a l’illa de Formentera. 

El que s’anomena popularment Molí vell es troba ubicat al Pilar de la Mola, a poca distància del migjorn del nucli urbà de la Mare de Déu del Pilar, de Formentera. S’emmarca perfectament en el tipus habitual de molí fariner de les illes Pitiüses de sis veles. Té una torre cilíndrica, lleugerament troncocònica sobre un sòcol de poca alçària, relativament destacat en amplària de la base de la torre. Té, com també és típic, dues portes enfrontades que donen accés a la planta inferior des d’on s’accedeix al nivell superior, en el qual es troben els enginys de moldre i dos petits finestrons quadrats. 

Al 1992 va ser adquirit per la Fundació Illes Balears. Aleshores el molí va ser restaurat i ara s’ofereix a les visites públiques com a magnífic exemple que és de la nostra etnologia i de les tècniques industrials del passat.

 

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: educació infantil, educació primària, ESO, cicles formatius, cicles superiors

Preu : Gratuïta

Lloc: Molí Vell de la Mola

Adreça: Camí de Cas Ferrer. El Pilar de la Mola. Formentera

Durada: 60

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 15/ 30

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 31/ 60

Horari: de dimarts a dissabte, de 9.15 a 13.30 h

Observacions

Per a més informació podeu contactar amb la Fundació Illes Balears al tel. 971 76 06 46 o al correu electrònic t.frau@fundacioillesbalears.org

Disponible presencial

Eivissa , Formentera

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Terminis de sol·licitud

Activitat no subjecte a terminis

Sol·licitar activitat Veure PDF