MALLORCA

Etiquetes:
  • MUSEU
  • HISTÒRIA

MUSEU D'HISTÒRIA DE MANACOR: LA TORRE DELS ENAGISTES

El Museu de Manacor obre les portes als més joves per donar-los a conèixer el patrimoni i promoure entre ells actituds de respecte i curiositat envers el nostre passat.

VISITA A L’EDIFICI
La Torre dels Enagistes constitueix un monument en si mateix que ja ha sofert diferents transformacions al llarg del temps. Amb la visita guiada coneixereu què és una coronella, un festejador, un arc conopial... Així mateix, aquest edifici ens ofereix un dels millors exemples d’art popular a través dels seus grafits, on hi ha representats vaixells, pirates, pagesos, etc. que ens faran viatjar pels diferents períodes de la història manacorina de la mà de la família Nunis, els constructors de la torre.

VISITA A LES COL·LECCIONS DEL MUSEU
El museu consta de diverses sales d’exposició permanent:

• SALA DE PREHISTÒRIA. En aquesta sala podem veure objectes de l’edat del bronze i l’edat del ferro: molins de mà, ceràmica, objectes de metall...

• SALA D'ÈPOCA ROMANA. Les col·leccions d’àmfores, numismàtica i ceràmica del museu ens ajuden a entendre els canvis que va suposar la conquesta romana de l’illa.

• SALA D'ANTIGUITAT TARDANA. La col·lecció de mosaics de Son Peretó és una de les més completes de l’illa i està presidida pel mosaic de na Balèria.

• SALA ISLÀMICA. Permet conèixer la incidència de l’ocupació islàmica en una zona rural de Mallorca: el districte de Manqur, d’on prové l’actual nom de Manacor. El treball d’investigació exhaustiu desenvolupat ens dóna moltes dades sobre els assentaments, la forma de vida, la pervivència de la toponímia fins a l’actualitat...

 

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: educació primària, ESO

Preu : Gratuïta

Lloc: Museu d'Història de Manacor

Adreça: Carretera de Cales de Mallorca, Km. 1. 07500 Manacor

Durada: 2 h

Web: Veure

Observacions

Horari d'hivern (de 16/09 a 31/05)
Dimarts, tancat
De dilluns a dissabte de 9 a 14 h
De dijous a dissabte de 17 a 19.30 h
Diumenge de 10.30 a 13.00 h

Horari d'estiu (d'1/06 a 15/09)
Dimarts i diumenge, tancat
De dilluns a dissabte de 9 a 14 h
De dijous a dissabte de 17 a 20.30 h

Disponible presencial

Mallorca

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Terminis de sol·licitud

Activitat no subjecte a terminis

Sol·licitar activitat Veure PDF