MALLORCA

 

El Museu de la Mar de Sóller, situat a l'antic oratori de Santa Caterina d'Alexandria, mostra peces navals antigues i objectes relacionats amb la feina dels mestres d’aixa, la pesca i el comerç, maquetes d'embarcacions, fotografies i imatges històriques, documentació i altres elements relacionats amb la mar, distribuïts per l'exterior de l'edifici, l'entrada i una suggeridora sala d'exposició decorada amb fusta i tons blaus. Els mestres d’aixa, la pesca, l'emigració i el comerç en són els principals temes tractats.

Els visitants poden gaudir, també, de la sala d'audiovisuals del museu, amb el projecte «La remor de la Memòria». Aquest espai se centra en el patrimoni immaterial i la memòria oral del Port de Sóller a través de dotze testimonis, deu persones nascudes a finals dels anys vint del segle XX i dos pescadors més joves, que enllacen els sabers del passat amb els del present.

 

Els oficis de la mar

Es farà una visita al Museu de la Mar, del Port de Sóller. Coneixerem els diferents oficis vinculats a la mar, entre ells l’ofici de pescador i el de mestre d’aixa. Es mostraran un conjunt d’eines i ormejos de pesca que ajudaran a entendre millor com eren i són les tasques d’aquests oficis. Navegarem per la història del Port de Sóller, on reflexionarem sobre la problemàtica del seu aïllament vers la resta de pobles de Mallorca.

Adreçat a: educació  primària ESO i batxillerat

Disponibilitata: de dimarts a divendres a les 10 i a les 11.30 h

Durada: 60 min.

 

A cada peix el seu ormeig!

Ens endinsarem en les profunditats de la Mar Mediterrània per conèixer aquelles espècies marines que envolten les nostres aigües, però també aprendrem d'arts de pesca, ja que no tots els peixos són capturats fent servir els mateixos ormejos. Finalment, realitzaren una clau dicotòmica, un codi que es fa servir per classificar els éssers vius.

Adreçat a: segon i tercer cicle d'educació primàriia i  ESO

Disponibilitat: els dimecres, els dijous i els divendres

Durada: 90 min

 

El far que guia: Una experiència en el far de sa Creu delport de Sóller

Explorarem els voltants de l’icònic far de sa Creu, situat en el Port de Sóller. Durant aquesta visita, es tindrà l’oportunitat de submergir-se en la rica història marítima de la regió i descobrir aquest lloc tan emblemàtic. Aprendrem sobre la importància del far en la navegació i el seu paper en la seguretat marítima, ens endinsarem en la seva fascinant història i descobrirem anècdotes captivadores relacionades amb la seva construcció i funcionament al llarg dels anys.


- Nivell educatiu: educació primària, ESO i batxillerat
- Durada: 60 min.
- Màxim 25 / 28 alumnes
-  Disponibilitat : els dimarts, dimecres, dijous i divendres a les 10 i a les 11.30 h
- Lloc: Museu de la Mar (Port de Sóller)

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: educació infantil, educació primària, ESO, batxillerat

Preu : Gratuïta

Lloc: MUSEU DE LA MAR DEL PORT DE SÓLLER

Adreça: C. de Santa Caterina, d'Alexandria, 54 (Port de Sóller)

Web: Veure

Horari: Concertau data i hora enviant la butlleta de sol·licitud

Observacions

Horari d'hivern: d'octubre a abril, de dijous a dissabte, de 10 a 15 h
Diumenge de 10 a 14 h

Horari d'estiu: de maig a setembre, de dimecres a dissabte, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h
Diumenges de 10 a 14 h

Disponible presencial

Mallorca

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Terminis de sol·licitud

Activitat no subjecte a terminis

Sol·licitar activitat Veure PDF