MALLORCA

La Mare Terra plora, els humans estan acabant amb la Terra. El planeta cada vegada està més brut i contaminat, les espècies animals van desapareixent de mica en mica, el ciment guanya a la natura, l'humà, còmode i egoista, està sobreexplotant-lo en el seu benefici.

La Mare Terra, cansada, ha decidit acabar amb aquesta espècie. Dona'ls una oportunitat -crida la filla de la Mare Terra, segura del fet que les noves generacions ho faran millor. La mare no la creu, però no suporta veure a la seva filla tan afectada. Al final, es posen d'acord, trien a l'alumnat d'un institut perquè resolguin una sèrie de proves i contestin correctament a les preguntes. Si ho fan, trobaran la clau per aturar el rellotge que anuncia la fi de la humanitat. Ho aconseguiran?

Aquesta és una activitat lúdica, informativa i formativa que utilitza la tècnica anomenada BREAK OUT EDU. Un joc de cadenats (breakout) és un joc immersiu derivat dels populars jocs d’escapada (escape rooms) que estan reproduint-se com a espais d'oci en ciutats de tot el món.

En un joc de cadenats (breakout) no cal sortir d'una habitació en la qual un grup està tancat; aquí l'objectiu consistirà a obrir una caixa tancada amb diferents tipus de cadenats o aturar un rellotge que marca al compte enrere. Per a aconseguir els codis que els obren serà necessari resoldre problemes, qüestionaris i enigmes.

Una breu narrativa, transformarà els participants en agents secrets, científics, aventurers o qualsevol personatge. Aquests, organitzats en equips, aniran resolent les diferents proves que se'ls proposaran. La resolució d'una prova du a la prova següent, i així fins a arribar a la darrera.

Cada vegada que se soluciona una prova s'obtindrà una clau per obrir un cadenat, aquest pot tenir una forma tradicional, o pot anar amb un codi QR.

És necessari que tots els equips resolguin les seves proves per poder obrir la capsa que amaga el rellotge en el qual s'ha activat el compte enrere per "donar fi a la humanitat".

Estau preparats?

 

 

Centre escolar-espai habilitat (presencial)

Adreçat a: ESO, batxillerat, cicles formatius

Preu per alumne : 2 €

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 15/ 30

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 31/ 60

Horari: Concertau data i horari a Viu la cultura enviant la sol·licitud

Observacions

Cal que al manco un dels alumnes de cada equip disposi d'ordinador, tablet o dispositiu mòbil

Disponible presencial

Mallorca

Terminis de sol·licitud

ACTIVITATS QUE S'HAN DE DUR A TERME DINS ELS 1R TRIMESTRE S'HAN DE SOL·LICITAR ABANS DEL 4 de novembre de 2022

ACTIVITATS QUE S'HAN DE DUR A TERME DINS EL 2N I 3R TRIMESTRE: DES DE LA PUBLICACIÓ DE L'OFERTA AL 30 de gener de 2023.

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 30 de gener de 2023

Veure PDF