MALLORCA

Etiquetes:
  • CONCERT DIDÀCTIC

Aquest espectacle que us oferim no és un espectacle tradicional, sinó que cada una de les representacions és diferent de l’anterior, la qual cosa li dóna el caràcter d’experiència, més que d’espectacle.

Amb la voluntat d’acostar el món de l’òpera al públic més jove, us proposam una òpera en què el públic tria la seva pròpia història d’una manera totalment democràtica. En aquest espectacle no s’imposa cap gir argumental: serà el mateix públic qui decidirà el que succeirà a continuació, ja que els espectadors podran triar qui seran els protagonistes, què faran, com ho aconseguiran i, sobretot, com acabaran. Tot això, a través d’unes senzilles votacions a mesura que avanci l’espectacle.

Aquest espectacle aconsegueix apropar els infants al món de l’òpera des d’una perspectiva de joc, en la qual ells se senten implicats dintre de la història i no com a espectadors passius.

Acceptant la premissa que una òpera és una història d’amor amb música, reunirem els personatges necessaris: una soprano, un tenor, un baríton i un pianista. Els tres primers, a través del cant, hi posaran l’amor, la gelosia i els sentiments, i el quart servirà la música.

Per tal d’explicar la història i proposar les opcions que cal seguir, un actor, en contacte permanent amb el públic, anirà modelant i creant l’argument d’aquesta funció a mesura que avança l’espectacle. Aquest actor, un “inventpositor” (mescla d’inventor i compositor), crearà uns éssers/cantants que aniran obeint les seves ordres, que seran les decisions del públic.

El repertori de l’espectacle, traduït al català, està format per àries, duos i trios d’algunes de les òperes més conegudes i populars, i el públic serà l’encarregat d’escollir quines d’aquestes peces interpretaran els solistes.

En rebre la música d’aquesta manera tan directa aconseguim passar de les dues dimensions que normalment tenen les òperes serioses o tràgiques a les tres dimensions que creiem que l’espectacle aporta. No es tracta tan sols de si ens agrada la música o no, ara podem gaudir-la en el seu context; un context que coneixem perfectament, ja que l’hem creat al nostre gust.

Visita / sortida

Adreçat a: 3r primària, 4t primària, 5è primària, 6è primària, ESO

Preu per alumne: 2 €

Lloc: AUDITORI DEL CONSERVATORI SUPERIOR DE MÚSICA I DANSA DE LES ILLES BALEARS

Adreça: carrer d'Alfons el Magnàmin, 64, Palma

Durada: 1 h i 10 min.

Horari: 20 de febrer de 2020 a les 10.00 h i a les 11.30 h

Observacions

Menorca

Maó
13/02/2020
Teatre Principal de Maó

Ferreries
14/02/2020
Auditori de Ferreries

Terminis de sol·licitud

Activitat no subjecte a terminis

Sol·licitar activitat Veure PDF