MALLORCA

Etiquetes:
  • MUSICA
  • CULTURA POPULAR

ESCOLANIA DE LLUC

L'Escolania de Lluc, cor infantil, coneguda popularment com els "Blauets", pel color de la sotana blava que duen en les celebracions, és una de les institucions musicals més antigues d'Europa. En l'arxiu de Lluc està documentada ja finals del s. XIII i el 1531, essent prior Mn. Gabriel Vaquer, es va constituir definitivament com a cor permanent dedicat al servei litúrgic en honor a la Mare de Déu de Lluc, patrona dels mallorquins.

La trajectòria musical de l'Escolania és coneguda arreu de Mallorca i més enllà de la nostra illa. Han fet més de vint enregistraments que són el testimoni viu de l'extens repertori que han bastit durant molts d’anys de treball dels diversos directors d'aquest entranyable cor.

Molts de pobles de Mallorca i de les altres illes germanes han gaudit amb el repertori de l'Escolania i les representacions del Nadal a Lluc s’han mostrat a la Seu de Mallorca, a Girona, a Elx, a Madrid, a Castelló, a Sogorb o Gandia, entre d’altres llocs.

L’any 2014 l'Escolania de Lluc ha rebut el Premi Ramon Llull que el Govern de les Illes Balears concedeix a persones o institucions de les Illes Balears que destaquen per la seva aportació al país.

Actualment, l'Escolania concreta el seu servei de pregària en el cant de la Salve, davant la imatge de la Mare de Déu de Lluc, i en les misses majors dels diumenges i de les festes religioses més importants de l'any, que és molt valorat pels milers de visitants i pelegrins que passen per Lluc, el santuari més estimat pels mallorquins.

VISITA L'ESCOLANIA DE LLUC

Si voleu conèixer in situ l’Escolania dels Blauets de Lluc, us oferim la possibilitat de fer una visita guiada per les instal·lacions de l’Escolania, a Lluc, conèixer el lloc on viuen i estudien els cantaires, descobrir la seva història i a més participar en l’assaig diari que fa l’Escolania. Després de la visita us oferiran un petit concert en el marc de la Basílica del Santuari de Lluc.

Aquesta visita també es pot complementar, amb sol·licitud prèvia, amb una visita guiada al centre d’interpretació de la Serra de Tramuntana, en el qual podreu gaudir del paisatge cultural i/o del Jardí Botànic de Lluc, situat a les rodalies del Santuari; allà hi podreu contemplar més de 200 varietats de plantes autòctones i endèmiques de la nostra terra.

Visita / sortida

Adreçat a: 3r primària, 4t primària, 5è primària, 6è primària

Preu: Gratuïta

Lloc: Santuari de Lluc (Escorca)

Adreça: Plaça dels Peregrins, 1, 07315

Durada: 1 h i 30 min.

Web: Veure

Observacions:

s'oferira als visitants un espai per berenar o dinar. El transport al Santuari anirà a compte del centre educatiu.

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Sol·licitar activitat Veure PDF