MALLORCA

Etiquetes:
  • CULTURA POPULAR

Us oferim una activitat per conèixer l'esport del TIR DE FONA i per reviure el món dels foners baleàrics, importants i indiscutibles protagonistes de la nostra història.

L'activitat consisteix en dues sessions de pràctica de tir de fona (normalment a les hores d'Educació Física) complementades amb una altra sessió teòrica, durant la qual s'explicarà i es mostrarà què és una fona, les diferents parts que la formen, el seu origen, com es maneja i les seves utilitats. També es farà un viatge en el temps i s'incidirà en els fets històrics més importants en els quals participaren els nostres avantpassats, els foners baleàrics, com són les guerres sicilianes, les púniques (amb Anníbal), la defensa de Mallorca de l'ocupació romana (amb Quint Cecili Metel) i la Guerra de les Gàl·lies (amb Juli César), les quals feren famoses les Illes Balears fa més de dos mil anys.

Així mateix s'oferiran algunes pinzellades sobre les manifestacions artístiques més significatives (pintures, escultures i gravats) que avui en dia es poden contemplar a les nostres illes i que estan relacionades amb aquests personatges singulars. S'explicarà, a més, com aquest "art ancestral" s'ha convertit avui en dia en un esport reglat i reglamentat, practicat només aquí, a les nostres illes.

Si volem mantenir viva la nostra tradició no ens podem perdre aquesta activitat.

Centre escolar

Adreçat a: 5è primària, 6è primària, ESO, cicles formatius

Preu per alumne: 3 €

Durada: 2 h

Nombre mínim d’alumnes: 15

Nombre màxim d’alumnes: 30

Observacions:

Durada conferència: 1 h
Durada taller pràctic: 2 h
Durada conferència+taller: 3 h
Preu per alumne conferència: 2€
Preu conferència + taller: 3€

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 21 de gener de 2019

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 21 de gener de 2019

Sol·licitar activitat Veure PDF