MALLORCA

Nova

Josep Pere Peyró ens presenta una manera divertida i intel·ligent d’actuar Shakespeare en un exercici de voyeurisme actoral: entreu a la cuina de l’actor per veure cóm es prepara per interpretar un Hamlet clàssic, un Hamlet canalla, el Hamlet de telenovel·la, l’absurd, com l’interpretaria Marlon Brando format al Actors Studio, o como ho faria un actor que odia Shakespeare y adora García Lorca, i així fins a set escenes per representar un personatge que no sap si ser o no ser, si morir o dormir, si actuar o restar immòbil front d’un joc de variacions que trastoca, irreverent, la tragèdia en comèdia.

Aquesta proposta te com a objectiu entendre els texts i els autors clàssics com un punt de trobada entre passat, present i futur. Un present que actualitza un passat i interpel·la el futur.

Vol explicar al estudiants que Shakespeare, els clàssics, no són texts aliens a les seves vivències quotidianes. Fer veure que els temes de les seves obres i les trames argumentals no estan allunyades dels autors i directors de cine que els agrada, Tarantino o les sèries de televisió, Breaking Bad i el Quixot, etc.

Agafem l’exemple de Hamlet:

Hamlet és un jove que ha perdut a son pare i veu com sa mare ha refet la seva vida amb un altre homo. Quants de joves no viuen aquesta situació a casa seva? La sensació de pèrdua, de desplaçament que sent el jove Hamlet. Vincles que es trenquen i es reconstrueixen, pèrdua i dol, sentir-se estrany a casa seva, desemparat, abandonat d’una mare novament enamorada, traidorament enamorada a ulls del fill.

Moltes de les reaccions del personatge de Shakespeare són properes al sentir dels joves d’avui: desconcerts, rivalitat amb el nouvingut a l’estructura familiar, gelosia, enveja, sentir-se ignorat per la mare, etc.

I la relació de Hamlet amb la seva novia Ofèlia? Ofelia entén el drama que viu el jove Hamlet? Hamlet  la fa participar? Per què el suïcidi d’Ofelia? És el suïcidi una opció? Per què?

  • Finalitzada la representació  hi haurà un col·loquide 45' moderat per Josep Pere Peyró exposant les qüestions que planteja l’obra per tal de recollir l’opinió dels alumnes.
  • S’obre l’ofici del teatre. Breu exposició de la feina de autoria, direcció i actuació per informar a l’alumnat dels requisits i les opcions necessàries per estudiar un dels graus universitaris relacionats amb aquestes disciplines artístique
Visita / sortida

Adreçat a: batxillerat

Preu per alumne: 2 €

Durada: 1 h i 45 min

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 30/ 60

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 61/ 120

Web: Veure

Horari: Concertau data i horari enviant butlleta de sol·licitud

Observacions

Lloc:

Per a centres educatius Palma
Can Oleo
C/ Almudaina, 4
07001 Palma

Per a centres educatius part forana
localitat del centre sol·licitant i espai a convenir

Terminis de sol·licitud

Activitat no subjecte a terminis

Sol·licitar activitat Veure PDF