MALLORCA

Nova
Etiquetes:
  • PERSONATGE IL·LUSTRE
  • EXCURSIÓ DIDÀCTICA

Al voltant de les ermites velles de Valldemossa, i molt a prop de Miramar, entre el cel i la terra, hi trobam un espai tocat per la mirada contemplativa de dos personatges emblemàtics per a la nostra història i cultura: el beat Ramon Llull (1232-1316) i l’Arxiduc Lluís Salvador (1847-1915). És un territori on la visió s’eleva per damunt de l’espès alzinar i es perd per l’horitzó de la mar, un espai on hi arrelà també l’espiritualitat eremítica, de vida dura i austera; un indret on es fonen, en la immensitat del temps i com a una sola, les ànimes de dues persones que el compartiren, però amb sis segles de diferència.

La ruta s’inicia a Ca Madò Pilla, hostatgeria que fundà l’Arxiduc sobre les antigues cases de Ca na Matgina. D’aquí, pel camí del Bosc, s’arriba a l’ermita de la Trinitat i les ermites velles, del segle XVI. Molt a prop hi trobam la capella del Puig del Verger, el mirador dels Tudons de l’Arxiduc i també la cova del Beat Ramon Llull.

L’itinerari, no massa llarg i amb poc desnivell, discorre per un paratge de gran bellesa i d’una enorme riquesa natural. A més, ens permet aprofundir en la vida i en l’obra d’aquests dos grans personatges de la nostra història, mentre recorrem pausadament aquest espai natural del vessant marítim de la serra de Tramuntana, patrimoni mundial de la UNESCO, entre Valldemossa i Deià, curull d’històries i de llegendes.

Visita / sortida

Adreçat a: 5è primària, 6è primària, ESO, batxillerat

Preu per alumne: 2 €

Lloc: Ca Madó Pilla (Hotel Continental)

Adreça: Crta Ma-10 Km 68,3 Valldemossa

Durada: 3 h i 30 min.

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 30/ 55

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 56/ 110

Terminis de sol·licitud

Activitats que es duguin a terme dins el 1r trimestre: entre 12 de setembre i 11 de octubre de 2019.

Activitats que es duguin a terme dins el 2n i 3r trimestre:entre 12 de setembre de 2019 i 15 de gener de 2020.

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 15 de gener de 2020

Veure PDF