MALLORCA

La Casa Museu Pare Ginard, a Sant Joan, és com el mateix autor deixava escrit a les seves memòries d’infantesa, De com era infant. L’objectiu principal de la Casa Museu és difondre la figura i l’obra del folklorista i escriptor Rafel Ginard i ser un centre aglutinador i generador d’activitats relacionades amb la cultura popular i amb el patrimoni oral i immaterial.

És la casa on l’autor va néixer i on va viure fins als tretze anys. A l’habitatge s’hi concentren totes les dependències i instal·lacions necessàries per al desenvolupament de l’economia de subsistència: la cuina amb la foganya, centre neuràlgic de la vida domèstica, farcida d’ormeigs rudimentaris. És una casa pagesa típica construïda durant la segona meitat del xix. Té diversos elements datats durant aquelles dècades: el molí de sang (1864), la premsa de vi (1884), la cisterna (1876) i l’estable (1902). És una casa humil, de dues plantes, de dos aiguavessos i corral.

El gran llegat de Rafel Ginard a la cultura catalana és, sens dubte, el Cançoner popular de Mallorca, quatre volums que apleguen les cançons de l’illa conservades per tradició oral. Aquesta fou la gran tasca de Rafel Ginard; una tasca que desenvolupà durant tota la vida recollint en plaguetes tot el material oral que tenia l’oportunitat de conèixer. És per aquest motiu que l’activitat de la Casa Museu se centra molt en l’estudi i divulgació del patrimoni oral de Mallorca, tradicions, oficis i manifestacions cultural d’arrel tradicional. Les activitats educatives que s’ofereixen als escolars  incideixen en aquests trets definidors de la cultura illenca i especialment en el món que envolta el Cançoner popular de Mallorca.

La Casa Museu Pare Ginard us ofereix visites guiades, activitats educatives per a alumnes i per a famílies, activitats literàries i culturals diverses, assessorament sobre la figura de Rafel Ginard, rutes i itineraris. 

Visita / sortida

Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat, cicles formatius, cicles superiors, educació especial

Preu: Gratuïta

Lloc: CASA MUSEU PARE GINARD

Adreça: carrer de Socies, 7, 07420 Sant Joan

Durada: 1 h

Web: Veure

Horari: dimarts i dijous de 10 a 14.00h; dijous i divendres de 16 a 20.00 h

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Sol·licitar activitat Veure PDF