MALLORCA

Etiquetes:
  • PERSONATGE IL·LUSTRE
  • LITERATURA

La Institució Pública Antoni M. Alcover us convida a descobrir l'extraordinària figura d'Antoni M. Alcover (1862-1932) i endinsar-vos en el meravellós món de les rondalles mallorquines, a la vegada que descobriu el magnífic casal manacorí de mitjan segle XIX, conegut com Can Socorrat, on s'emplaça la Institució.

S'ofereix una visita guiada per l'espai museístic de la Institució, adaptada a les característiques i al nivell educatiu de cada grup.

L'espai museístic es distribueix en dues àrees: la primera es dedica a la trajectòria vital d'Alcover, que és indestriable del Diccionari català-valencià-balear; el recorregut comença en una sala que es fa ressò de l'estima d'Alcover per la llengua catalana i segueix per diverses sales que exhibeixen des de l'escriptori d'Alcover i altres objectes personals fins a elements lligats al Primer Congrés Internacional de la Llengua Catalana; la segona àrea museística s'inspira en el món fantàstic i captivador de les rondalles, transmeses de generació en generació, que Alcover escoltava de boca de la gent del poble i que va escriure fins a reunir-ne més de quatre-centes, que constitueixen el popular Aplec de rondalles mallorquines; certament, les rondalles juguen amb la frontera entre realitat i ficció, com els miralls que cobreixen la sala i que transporten els visitants a aquest món de meravella.

Finalment, es projecta un espectacular audiovisual que mostra la grandesa dels actes que Antoni M. Alcover va dur a terme i que el converteixen en un dels personatges més destacats i emblemàtics de la nostra història.

La Institució també organitza exposicions temporals i activitats culturals diverses relacionades amb la filologia i la cultura popular, especialment la rondallística. Altrament, ofereix assessorament sobre la figura d'Antoni M. Alcover i la narració de rondalles.

 

Visita / sortida

Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat

Preu: Gratuïta

Lloc: Institució Pública Antoni M. Alcover

Adreça: carrer del Pare Andreu Fernández, 12. 07500 Manacor

Nombre màxim d’alumnes: 30

Web: Veure

Horari: Concertau data i horari a Viu la cultura enviant la sol·licitud

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Sol·licitar activitat Veure PDF