EIVISSA

Nova

Us proposam un viatge en el temps i retrocedim 2000 anys per situar-nos a Eivissa en un moment de transició de la cultura púnica a la romana. Ybsm passarà a anomenar-se Ebusus, esdevenint ciutat federada, que finalment serà municipi de l'Imperi Romà a l'any 74 dC.

Un cop situats en el temps ens situarem a l’espai i ens imaginarem com i de quina manera vivia la gent en aquella època. Tot això amb l’ajuda d’imatges de restes arqueològiques trobades a l'illa i mitjançant una xerrada i col·loqui amb la participació activa dels alumnes.

Ens traslladarem al món rural, per centrar-nos en la vida que es duia a terme en el camp i en concret a una Païssa, farem servir com exemple “Les païsses de Cala d’Hort”, descobrirem perquè vivien les famílies en cases agrupades, de què vivien, a que es dedicaven, ho compararem amb el món actual etc.

Per completar el taller, sobre de la planta de les restes actuals de Ses Païsses de Cala d'Hort, cada alumne podrà interpretar l'espai, organitzar un habitatge i definir l'ús de cada estança, imaginant que és la seva família, amb oncles, avís i cosins els que hi vivien allí.

Centre escolar

Adreçat a: 4t primària, 5è primària, 6è primària, ESO

Preu per alumne: 2 €

Durada: 1h i 50 min

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 15/ 30

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 31/ 60

Horari: Concertau data i horari enviant butlleta de sol·licitud

Terminis de sol·licitud

Activitats que es duguin a terme dins el 1r trimestre: entre 12 de setembre i 11 de octubre de 2019.

Activitats que es duguin a terme dins el 2n i 3r trimestre:entre 12 de setembre de 2019 i 15 de gener de 2020.

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 15 de gener de 2020

Veure PDF