MALLORCA

TONI CATANY I EL SEU LLEGAT

Nova

La Fundació Toni Catany, que té entre els seus objectius el foment de la cultura fotogràfica, ha duit a terme una excel·lent programació d’exposicions de fotògrafs que, d’una manera o altra, han tengut relació amb en Toni Catany i la seva obra.

Toni Catany, al llarg de la seva vida, va desenvolupar una faceta important com a col·leccionista d’obres d’altres fotògrafs. A través d’aquesta col·lecció i d’una selecció de les obres que la formen, podem continuar endinsant-nos dins el seu univers, apropar-nos als seus gustos, les seves influències, les seves visions…

En definitiva, podem conèixer Catany a traves dels altres, contemplant i gaudint les fotos que hi ha d’aquests autors a la col·lecció.

Aquesta proposta que us presentam, “Toni Catany i el seu llegat artístic. En la mirada dels altres”, consisteix en la realització d’una activitat educativa estructurada en tres parts:

  • Visita comentada a l’exposició, “En la mirada dels altres” de l’obra de Toni Catany.
  • Visualització del vídeo “El temps i les coses”.
  • Taller pràctic de fotografia.

Amb tot això, es pretén contribuir a l’aprofundiment en els interessos artístics i personals de Toni Catany a través de l’obra artística d’altres fotògrafs amb els quals Catany estigué relacionat. A més de contribuir a la divulgació de l’obra i de la figura de Toni Catany, un dels artistes més importants contemporanis nascuts a Mallorca, descobrirem els seus interessos artístics, així com els paral·lelismes entre la seva obra i la d’altres fotògrafs contemporanis, gaudirem de les fotografies d’autors de renom internacional i contribuirem al reconeixement de la fotografia com a mitjà d’expressió artística.

Visita / sortida

Adreçat a: 5è primària, 6è primària, ESO, batxillerat, cicles formatius, cicles superiors

Preu per alumne: 2 €

Lloc: CLAUSTRE DE SON BONAVENTURA

Adreça: Carrer d'Es Convent, 42 07620 Llucmajor

Durada: 3 h

Nombre mínim d’alumnes: 15

Nombre màxim d’alumnes: 50

Observacions:

Per a més informació telefonau al 871770042 o a l'adreça electrònica cultura@natprojectes.com

Veure PDF

MARIA DEL MAR BONET ALS ULLS DE TONI CATANY

Nova

Quan, cap als anys seixanta, Toni Catany arribà a Barcelona, on s’establí per a iniciar-hi una extraordinària obra fotogràfica, esdevingué aviat un testimoni privilegiat de molts esdeveniments culturals, i de fets indubtablement històrics, els quals recollia amb la seva càmera i amb la seva mirada sempre lúcida. Entre aquests fets, l’inici d’una carrera artística també excepcional, la de Maria del Mar Bonet, amb qui, a més, el nostre fotògraf inicià una estreta relació d’amistat que, com succeeix sovint, havia de recórrer totes les colors de l’afecte, des del primer i incert amor al lligam intensament fraternal.

Existeix, a partir de l’establiment d’aquest vincle incondicional, una Maria del Mar Bonet que fou creada pels ulls de Toni Catany. Que existeix perquè aquest la mirà i li ensenyà a mirar-se. A veure’s, a si mateixa, amb els ulls de l’amic. Perquè, si sovint es diu, per fer avinent la fotogènia d’algú, que “la càmera l’estima”, en el cas de Bonet tenim la certesa que no era només l’aparell que sostenia a les mans el fotògraf, que l’estimava, sinó, i sobretot —per damunt de l’estricta bellesa d’ella i de la fidelitat mecànica de l’objectiu— que era l’amic mateix, qui hi posava tota l’amor. La seva mirada enamorada.
Ara que fa cinquanta anys que s’inicià la carrera musical de Maria del Mar Bonet, la Fundació Toni Catany, amb el patrocini de l’Ajuntament de Llucmajor, ha volgut sumar-se a la celebració d’aquest feliç aniversari amb l’organització d’aquesta mostra dedicada als dos amics i als seus bescanvis creatius. Ho devem a Catany i ho devem a Bonet.

                                                       “Si a l’Havana vos n’anau
                                                         no mireu cap havanera
                                                         pensau en s’amor primera
                                                         que dins Llucmajor deixau”.

 

S’ofereix una activitat educativa que inclou:

  1. Visita comentada a l’exposició Maria del Mar Bonet als ulls de Toni Catany

Visita conjunta de tot el grup a la que l’educador/a explicarà l’exposició, les principals línies de treball de l’artista així com la relació entre Toni Catany i Maria del Mar Bonet. Es posarà èmfasi també en la carrera artística de Bonet, possiblement la cantant mallorquina més coneguda internacionalment.

       2. Taller de fotografia, al voltant de l’obra de Toni Catany

Experiència pràctica per desenvolupar la creativitat, experimentar amb la fotografia i amb els temes treballats en la visita. Organitzats en grups els alumnes crearan una composició per fotografiar: retrat i cos humà, natura morta, cossiol, parets, etc. Es pretén que l’alumne gaudeixi de l’experiència de crear una senzilla fotografia que vagi més enllà de la fotografia de record.

       3. Visualització del vídeo “El temps i les coses”

Visita / sortida

Adreçat a: 5è primària, 6è primària, ESO, batxillerat, cicles formatius, cicles superiors

Preu per alumne: 2 €

Lloc: CLAUSTRE DE SON BONAVENTURA

Adreça: Carrer d'Es Convent, 42 07620 Llucmajor

Durada: 3 h

Nombre mínim d’alumnes: 15

Nombre màxim d’alumnes: 30

Observacions:

D'octubre 2017 a 31 de gener de 2018

Recomanacions:

•Consultar l’obra de Toni Catany a http://www.fundaciotonicatany.cat i a internet, en general.

•Podeu dur objectes per fotografiar: teles, fruits secs, flors seques, copinyes, corns, gerros, pedres, cossiolets, etc. per fer el taller.

•Es prega puntualitat.

Per a més informació contactau al 871 770042 o a l'adreça electrònica cultura@natprojectes.com

Sol·licitar activitat Veure PDF

TONI CATANY I LA MIRADA DELS ALTRES

Nova

La Fundació Toni Catany, que té entre els seus objectius el foment de la cultura fotogràfica, ha duit a terme una excel·lent programació d'exposicions de fotògrafs que, d'una manera o l'altra, han tengut relació amb en Toni Catany.

Pentti Sammallhti, Massao Yamamoto o més recentment, Michael Kenna, han portat a LLucmajor les seves fotografies, amb dues intencions ben clares: facilitar-nos la possibilitat de contemplar i admirar les seves obres però també ajudar-nos a conèxier Catany una mica millor,a partir de les seves pròpies presileccions i per tant, a través de la mirada dels altres. 

Toni Catany, al llarg de la seva vida, va desenvolupar una faceta important com a col·leccionista d'obra d'altres fotògrafs. A través d'aquesta col·lcció i d'una selecció de les obres que la formen, podem continuar endinsar-nos dins el seu univers, apropar-nos als seus gustos, les seves influències, les seves visisons...

En definitiva, podem conèixer Catany a través dels altres, contemplant i gaudint de les fotografies que hi ha d'aquests autors a la col·lecció

Visita / sortida

Adreçat a: 5è primària, 6è primària, ESO, batxillerat, cicles superiors

Preu per alumne: 2 €

Lloc: CLAUSTRE DE SON BONAVENTURA

Adreça: Carrer d'Es Convent, 42 07620 Llucmajor

Durada: 3h

Nombre mínim d’alumnes: 15

Nombre màxim d’alumnes: 50

Sol·licitar activitat Veure PDF