MALLORCA

Nova

 

El Centre Internacional de Fotografia Toni Catany, obert recentment, té per objectiu esdevenir un organisme actiu amb projecció local i global per al foment de la cultura fotogràfica i per al coneixement, la preservació i la difusió de l’obra de Toni Catany (1942 - 2013) mitjançant exposicions i un programa d'activitats culturals i educatives. Catany és considerat un dels fotògrafs europeus més rellevants de la segona meitat del segle XX i un dels 100 fotògrafs més influents del segle XX.

Convidam a tots els centres educatius a participar de la nostra proposta didàctica.

L'activitat consta de dues parts:

1.Visita al centre i les exposicions. S'ha de triar una de les dues exposicions

-Michael Kenna, Toni Catany: Confluències-

Aquesta exposició s'insereix dins Confluències una de les línies de treball del CIFTC que té l'objectiu d'establir relacions entre l'obra de Toni Catany i la d'altres fotògrafs que són presents a la seva col·lecció de fotografia. En aquest cas les fotografies de Catany dialoguen amb les de Michael Kenna (1953, Widnes, Regne Unit) a partir de sis eixos temàtics (Venècia, Mallorca, el sud-est asiàtic, el nu, les estàtues i la natura morta) que permeten observar, tot i les diferències tècniques, algunes similituds a l'hora d'aproximar-se al fet fotogràfic, malgrat que no es van conèixer mai.

-Humberto Rivas, Toni Catany: Les màscares del temps-

Aquesta exposició s'insereix dins Confluències una de les línies de treball del CIFTC que té l'objectiu d'establir relacions entre l'obra de Toni Catany i la d'altres fotògrafs que són presents a la seva col·lecció de fotografia. En aquesta ocasió es tracta del fotògraf argentí Humberto Rivas (Buenos Aires, 1937 – Barcelona, 2009) que, juntament amb Catany, va tenir una gran importància en la renovació del llenguatge fotogràfic a l’estat espanyol durant la segona meitat dels anys 70. D’una manera molt personal i reconeixible Rivas treballà el paisatge urbà i la figura humana a través de diferents tipologies de retrats. Per la seva banda, Toni Catany també realitzà fotografies de paisatges i retrats que podrem observar a la part final del recorregut. Cal destacar que tot i que cada un tenia un llenguatge fotogràfic propi, coincideixen en fer del pas del temps i la memòria un tema transversal en les seves obres.

2. Taller. S'ha de triar un dels dos tallers

-L'instant del temps-

Aquest taller té l'objectiu que l'alumnat conegui amb més profunditat una de les temàtiques més destacades de la fotografia de Toni Catany: les natures mortes.

-Màscares del temps-

Aquest taller té l'objectiu que l'alumnat explori la temàtica del retrat fotogràfic, posant especial èmfasi en l'evolució que aquest gènere fotogràfic ha tingut al llarg del temps i en les múltiples informacions que ens pot proporcionar un retrat.


 

 

Visita/sortida (presencial)

Adreçat a: educació primària, ESO, batxillerat, cicles formatius, educació especial, 6è d'educació infantil

Preu : Gratuïta

Lloc: CENTRE INTERNACIONAL DE FOTOGRAFIA TONI CATANY

Adreça: Carrer del fotògraf Toni Catany, 2 - Llucmajor

Web: Veure

Horari: dimarts i dimecres de 10 a 13 h

Observacions

Disponible a partir de 18/10/2023

Per a més informació:
Maria Mesquida
mediacio@fundaciotonicatany.cat
971 071 207 - 671 333 657

Disponible presencial

Mallorca

Activitat gestionada directament per l'entitat. Enviau la sol·lictud.

Terminis de sol·licitud

Activitat no subjecte a terminis

Sol·licitar activitat Veure PDF