MALLORCA

TONI CATANY. BARQUES I PEIXOS DE LA MAR A LA COSTA ORIENTAL DE VENENÇUELA

Nova

Toni Catany (Llucmajor, 1942 – Barcelona, 2013) és una figura de referència en el món de la fotografia contemporània, gràcies a una obra atemporal de vocació pictòrica en la qual predominen els temes clàssics, com la natura morta, el retrat, el nu i el paisatge, fotografiats amb una sensibilitat i una estètica molt personals.

Quan Toni Catany, l’any 2010, recull en un llibre que porta per títol Un Carib una selecció de fotografies realitzades a Veneçuela durant els seus viatges a aquell país, tanca el volum amb una cita prou significativa. Hi diu: “des d’aquestes pàgines vull fer un elogi de l’AMISTAT. Les fotografies d’aquest llibre varen ser fetes en el transcurs de molts viatges a Veneçuela, gràcies a l’amistat compartida amb l’artista mallorquí, resident en aquell país, Adrià Pujol, i el seu cercle d’amics. A tots ells són dedicades aquestes imatges”. Quan el fotògraf escriu aquests mots de dedicatòria ha realitzat, efectivament, fins a vuit viatges al país caribeny, el primer dels quals l’any 1991.

Al llarg d’aquests viatges, Catany, adquirí barques i peixos de fusta i, una vegada al seu estudi de Barcelona, els fotografià amb fons onírics que són pura evocació i que confinen amb l’expressió pictòrica. Aquesta exposició amplia i contextualitza aquest treball del fotògraf, i és una nova mostra de la coherència i la solidesa de la seva expressió artística, en un continu anar i tornar que origina, d’una manera tan viva, tanta fascinació com encís.

Aquesta proposta que us presentam, “Toni Catany. Barques i peixos de la mar a la costa oriental de Venençuela”, consisteix en la realització d’una activitat educativa estructurada en tres parts:

  • Visita comentada a l’exposició Barques i peixos (45 min)
  • Visualització del vídeo “El temps i les coses”. (20 min)
  • Taller pràctic de fotografia. (45 min)

Amb tot això, es pretén contribuir a l’aprofundiment en els interessos artístics i personals de Toni Catany a través de  la seva obra artística.

Visita / sortida

Adreçat a: 5è primària, 6è primària, ESO, batxillerat, cicles formatius, cicles superiors

Preu: Gratuïta

Lloc: CLAUSTRE DE SON BONAVENTURA

Adreça: Carrer d'Es Convent, 42 07620 Llucmajor

Durada: 2 h i 30 min

Nombre mínim d’alumnes: 15

Nombre màxim d’alumnes: 30

Observacions:

Per a més informació telefonau al 871770042 o a l'adreça electrònica cultura@natprojectes.com

Veure PDF