MALLORCA

Aquesta proposta de taller artística vol acostar al mètode científic als participants. A partir d’una investigació sobre les característiques d’algunes plantes i els seus fruits, activarem els cinc sentits bàsics que estimulen les nostres sensacions i percepcions.

Explorarem algunes plantes, fruites i verdures característiques de las illes Balears utilitzant tots els sentits, realitzant diferents proves i observant-les des de molt  a prop. Descobrirem alguns usos de les plantes analitzant, els seus valors nutritius i  medicinals amb la finalitat de promoure el patrimoni natural i sabers tradicionals.

La metodologia consistirà en un joc comú als llenguatges plàstic i científic. Es tracta d’experimentar i sotmetre les plantes a diferents proves, establir hipòtesis i, finalment, arribar a conclusions.

En base a les observacions construirem un registre de las experiències viscudes mitjançant diferents tècniques de creació: el dibuix, l’estampació i les experiències visuals con llum negra.

Activitats durant el taller

  1. Soc un explorador, los participades se dividiran en grups i a cada grup se assignarà una planta, fruita o verdura, perquè facin els anàlisis de les  seves característiques bàsiques explorant-les mitjançant diverses dinàmiques i deixant guiar-nos pels nostres sentits. Experimentarem sensacions des de diferents i inesperats angles passant per les següents estacions:  
  • Estació nas i  boca. Les plantes i els seus fruits amb  l’olfacte i el gust. Per per tal de despertar els meus sentits, tancam els ulls, olores i assaboreix.
  • Estació mà Toc per conèixer les textures de les plantes, fruites i verdures i intent de reproduir-les utilitzant diferents materials.
  • Estació ull = estació zoom.  Mir: observo les plantes amb una lupa. Estampam i dibuixam: mirarem las plantes des de tots els punts de vista possibles, des de l’interior i des de l’exterior.
  1. A la segona etapa: Fluoformes Estamparem les partes de les nostres plantes, fruites i verdures i els resultats els exposarem a llum negre descobrint el seu poder especial. Gràcies als seus efectes es crearen unes experiències estètiques inoblidables.
  2. Avaluació del taller i l’experiència
Centre escolar

Adreçat a: educació primària

Preu per alumne: 2 €

Durada: 1 h

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 15/ 30

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 31/ 60

Horari: Conertau data i horari enviant butlleta de sol·licitud

Observacions

Disponibilitat a Menorca:
del 18 al 22 de maig de 2020

Disponibilitat a Eivissa i Formentera:
del 23 al 27 de març de 2020

Terminis de sol·licitud

Activitats que es duguin a terme dins el 1r trimestre: entre 12 de setembre i 11 de octubre de 2019.

Activitats que es duguin a terme dins el 2n i 3r trimestre:entre 12 de setembre de 2019 i 15 de gener de 2020.

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 15 de gener de 2020

Veure PDF