MENORCA

Guiats per l’artista plàstic menorquí Toni Riera, us oferim dos tallers de construcció on el reciclatge i el reaprofitament de materials de rebuig domèstic esdevenen els principals protagonistes. D’aquesta manera, aprendrem a crear des de la vessant lúdica i educativa, potenciant la creativitat dels més petits, així com la seva consciència ecològica.

Uns dies abans del taller, els fillets i les filletes començaran a replegar a casa seva o a l’escola tot aquell material que ja no emprin: botons de diferents mides i colors, taps de productes de xampú, de productes de neteja, de bòtils, cilindres de cartró de paper de cuina, aparells en desús o espatllats (calculadores, rellotges, ràdios petites, llanternes, peces de telèfons, CD en desús, cintes de casset...), cables d’electricitat, de telèfon, filferros, endolls, fils de llana, cordills, bolígrafs o retoladors gastats, peces de collarets, bolletes, claus, perns, rosques, trossets o retalls de teles i de cartolines de colors, etc. En definitiva, tot aquell material en desús, perdut pels calaixos, que podem cercar per ca nostra o a l’escola, que sigui útil per fer autoretrats o construir robots, o fins i tot podran dur tot aquell material que trobin per les platges de Menorca: petits trossets de llenya, plàstics, etc.

Taller 1: Autoretrata’t amb objectes

A partir dels materials recollits pels fillets, construirem un autoretrat en 3D que ens representi a nosaltres mateixos. Així, elaborarem un autoretrat peça a peça, col·locant els objectes damunt una cartolina blanca, configurant totes les parts de la nostra cara, i construirem el nostre propi rostre. Un cop finalitzat, fotografiarem amb càmera digital el resultat i imprimirem les imatges dels nostres autoretrats.  En acabar, desmuntarem la composició i reutilitzarem el material per fer noves cares.

Per fer les fotografies: una càmera digital, una impressora a color i paper de gramatge extra DIN A4.

Taller 2: Construïm ninot, robots i personatges varis!

Amb el material recollit construirem ninots, robots...enganxant a la base les peces, que es convertiran en personatges únics i originals; crearem un nova peça d’art.

Per fer la base: un tros de fusta o de llenya d’una mida aproximada de 12x6x15. En necessitarem tants com fillets hi hagi al grup.

 

 

 

Centre escolar

Adreçat a: 2n primaria, 3r primària, 4t primària, 5è primària, 6è primària

Preu per alumne: 2 €

Durada: 1 h i 30 min.

Mínim/Màxim alumnes (per 1 sessió): 15/ 25

Mínim/Màxim alumnes (per 2 sessions): 26/ 50

Horari: Concertau data i horari a Viu la cultura enviant la sol·licitud

Terminis de sol·licitud

Activitats que es duguin a terme dins el 1r trimestre: entre 12 de setembre i 11 de octubre de 2019.

Activitats que es duguin a terme dins el 2n i 3r trimestre:entre 12 de setembre de 2019 i 15 de gener de 2020.

El termini per sol·licitar aquesta activitat acaba el 15 de gener de 2020

Veure PDF